Nem hallom!

Az egyik nagyon szép délután folyamán elkövettem egy hibát. Kitisztítottam a fülemet, úgy, hogy ezután a bal fülemre nem hallottam. Egyébként tudom, hogy hogy kell fület tisztítani, például a lányaimnak sem engedem meg, hogy belenyúljanak a fülükbe, csak magamnak vagyok hülye. Meg is érdemeltem. Természetesen ez péntek délután történt, tehát várni kellett hétfőig, hogy újra orvoshoz mehessek.

Nem igazán ismerjük a rendszert, így gondoltuk irány a háziorvos. A gondolat nem is volt rossz, a Zuram egy megfázás okán már járt az orvosnál, akit a fogorvos ajánlott nekünk. Magyarok, orvosok, háziorvosok, egy férfi és egy nő, már régóta itt élnek, forduljunk hozzájuk bizalommal. Zuram volt is a férfinél, minden nagyon korrekt volt. Kapott gyógyszert, meg is gyógyult. Akkor most nézzük meg, hogy milyen a hölgy, mivel gyerekorvosként is dolgozik, kíváncsi voltam. Valamint a férfi azt is mondta, hogy pszichoterapeutaként is dolgozik a hölgy, és ha nagyon magányos lennék, vagy problémáim lennének, netalán depresszióba esnék, akkor forduljak hozzá bizalommal. Tehát testi lelki problémákkal forduljunk csak hozzájuk bizalommal. Bizalom, fontos dolog!

Elmentünk, sorba kerültem. Kikérdeztek, megmérték a vérnyomásomat, majd jött a doktornő. Láthatóan sietett, megállapította, hogy nincs begyulladva a fülem, de mivel a torkom piros, ezért nem mossa ki a fülemet, kérjünk egy időpontot még  a héten, és akkor kimossák. Előtte azonban ő is kérdezgetett, például, hogy mire vagyok allergiás, elmondtam. Mire azt válaszolta a doktornő, hogy nem tudja mik ezek (parlagfű, réti perje) mert már nem beszél jól magyarul. Jó, hát már több, mint 20 éve itt praktizál, elfelejtette. Illetve, dehogy jó, remélem én soha nem fogom elfelejteni az anyanyelvemet. Majd megkérdezte, hogy mikor jöttünk ide, elmondtam, azt is, hogy a férjem informatikus. Mire rámnézett, és csak annyit kérdezett, hogy miért, nincs elég informatikus Németországban, olyan sok informatikus jön ide.

Nem tudtam, és a mai napig nem tudom, hogy ezt hogy is értelmezzem, mert de, biztos van jó sok informatikus, legalább annyi, mint orvos. Tényleg nem tudom, hogy ezt a megjegyzést hova tegyem. Nem esett jól, ott ülök félsüketen, és rendben az én saját hibámból, én tehetek róla, de így is kiszolgáltatott helyzetben éreztem magam, nem arra vártam, hogy majd egymás nyakába borulunk, mert magyarok vagyunk, eszembe sem jutott ilyesmi, de negatív hozzáállást sem vártam. Csak annyit, hogy kimossák a fülem. Egy biztos, ha depressziós lennék, nem gondolkodnék el azon, hogy beszélgessek-e a doktornővel, vagy sem. Lehet én értettem félre valamit, és mivel a doktornő már nem beszél olyan jól magyarul, igazából nem is ezt akarta mondani. Lehet.

Írt egy receptet, és csütörtökre kaptunk időpontot. A receptet kiváltottam. Homeopátiás gyógyszer volt. Nos a homeopátiáról lehet vitatkozni, hogy jó, vagy sem, használ, vagy sem, de szeretem magam eldönteni, hogy hogyan viszonyulok a homeopátiához. Lehet, hogy itt Németországban bevett dolog homeos dolgokat írni, szedni, én is fordultam már a homeopátiához több esetben is, de valamiért én akkor is szeretem ha enyém a döntés lehetősége. Persze ez legyen a legkisebb bajom, múljon el a torkom pirossága, hogy csütörtökön végre kimossák a fülem. Beszedtem a homeos szert előírás szerint. Nagyon utáltam már, hogy nem hallok.

De eljött végre a napja annak, hogy megszabaduljak ettől a problémától. Nagyon vártam, az biztos. Elmentünk a rendelőbe, ahol legnagyobb meglepetésemre nem a doktornő rendelt, hanem egy idős német orvos. Még jó, hogy  a Zuram jött velem, mert különben bajban lettem volna. Igen ez abszolút az én saram, nekem kell megtanulni németül, hogy elboldoguljak, ez nem is kérdés. Mégis jól esett volna, ha a doktornő figyelembe veszi ezt az állapotot és akkora ad időpontot, amikor ő rendel. Bár lehet, hogy figyelembe vette, és csak azért nem akkora kaptam időpontot, mert esetleg ő nem mos fület, csak ez a másik orvos.

Ez az orvos is megnézett, és közölte, hogy ő most nem fogja kimosni a fülem, mert piros. Nem tudja, hogy gyulladt-e de menjünk el inkább egy fülészetre, az a biztos. Különben is, tudja ő, hogy milyen jó nekem, ha nem hallok meg mindent. Hi hi, nem vicces. Ajánlottak is egy fülészetet, hatig nyitva volt. Ekkor már negyed hat volt.

Ha szép, ha nem szép, a kocsiban hisztiztem egy sort. Mert mi a fenének bohóckodunk? Nem lett volna egyszerűbb egyből egy beutalót adni? De tényleg. Most lehet, hogy megint várhatok egy hetet. Nem volt szép tőlem, mert nagyon sok ember ezzel a problémával együtt tud élni, és én még csak egy hete nem hallok, de az önsajnálat és az önzés együtt csoda dolgokra képes. Esküszöm, hogy a jó magyar SZTK járt a fejemben, ahol ok, hogy fél nap mire sorba kerülök, de ott és akkor rögtön orvosolják a problémámat.

Megtaláltuk a fülészetet, ahol a kedves recepciós hölgy mondta, hogy egy hét múlva van időpont. Na, az nekem nem jó, és nem feltétlen az miatt, hogy nem fogok hallani, hanem azért, mert mi van akkor ha az orvosnak van igaza és gyulladásban van a fülem. Mi van akkor, ha már ma éjszaka elkezd fájni, holnap péntek és hétvégén hova menjünk fájós füllel? Jobban örültem volna, ha ránéznek a fülemre. A recepciós hölgy mondta, hogy ő ezt megérti, de a beutalóra csak annyi van írva, hogy fülmosás, egy szó nincs gyulladásról. Hurrá! Akkor miért nem mosták ki a fülem? Komolyan úgy éreztem, hogy szórakoznak velem. Megkérdeztük, hogy tudna-e másik fülészetet mondani, szerencsére tudott. Átmentünk, ők is hatig voltak nyitva, zárás előtt pár perccel be is estünk.

Kezdődött előröl. Jövő hét vége felé van időpont. Itt is kezdődött a magyarázkodás, hogy de azt mondta az orvos, hogy lehet be van gyulladva, igen tudjuk, hogy nem írta rá a papírra. A recepciós megértette a problémát, és szerencsére bezsúfolt két időpont közé, másnap reggelre. Hurrá!

Másnap reggel visszamentünk, vártunk 5 percet, és már szólítottak is. Egy kedves, mosolygós fiatal doki volt, aki kitisztította a fülemet, és arra kért, hogy máskor ne csináljak ilyet. Na, az biztos, hogy nem fogok! Nyugodtan jöjjek el hozzá fél évente és inkább kitisztítja ő. Nagyjából 5 percig tartott az egész. Végre hallottam!

Azért tényleg nem értem, hogy miért nem kaptam egyből beutalót, vagy miért nem mosták ki a háziorvosnál a fülem. Azt megértem, ha nem vagyok szimpatikus, nem kell, hogy az legyek. Lehet, hogy itt valóban így mennek a dolgok. Nem tudom, de igyekszem nem megbetegedni.

 

Reklámok

Nem hallom!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia Edit

  Nagyon körülményes ez az egész szerintem is, én azért nem sírnám vissza az hazai rendszert mert eléggé trutyi az is. Tavaly ilyenkor lejárt a bőrgyógyászatos papírom ( akik korházba dolgoznak, vagy gyakorlatra mennek azoknak kell, hogy nem fertöző beteget!
  – 20 időpontot adnak ki egy reggel
  – kb 3 orvos rendel , 3 rendelőbe,
  -07:00 adnak időpontot
  – 04:50 elindultam, hogy benne legyek abba a bizonyos 20 emberbe …
  – és az orvos 09:00 jó esetben fél 9 rendel, de az nagyon aranyos és jó fej doktornő volt!
  – én nem voltam még orvosnál, de borzasztó!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s